Tekstmeldingen er normalt framme hos mottaker sekunder etter at du har sendt den. Hvis mottaker har slått av telefonen eller er utenfor dekning, vil han motta meldingen så fort han skrur på telefonen eller igjen befinner seg innenfor dekning. Alle GSM-telefoner har et eget oppsett på hvor lenge meldingen skal forsøkes levert. Her kan man velge alt fra en time og opp til en uke. Standard er en uke. Se telefones brukerveiledning.